Geplande optredens:

2019

15 en 22 september 2019 in Kerkrade en Geleen.

Herdenking 75 jaar bevrijding in Limburg

Concert met Kerkraads Symfonie orkest, kinderkoor “Tuta Musica” en Oratoriumvereniging Sittard-Geleen.

Programma volgt.

4 januari 2020 Wittem

Opluisteren Pelgrimsmis in Kloosterkerk Wittem.

3 maart 2020 Kerk Vrangendael

50 jaar barockorgel in Vrangendael.

Opluisteren mis en aansluitend concert.

Programma volgt.

 

 

 

Eerdere optredens en concerten:

9 december 2018

Op 9 december 2018 gaven wij ons Kerstconcert in een sfeervol, én volledig uitverkocht Salviuskerkje in Limbricht. Het thema dit jaar was ‘Op weg naar Kerstmis’.

Het programma zag er als volgt uit:

OP WEG NAAR KERSTMIS programma 9 december

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 november 2018

‘Culturele echo’s uit 775 Sittard’

In het kader van 775 jaar Sittard verzorgden wij een middagconcert in het Multi Functioneel Centrum Sanderbout, Bremstraat 7 in Sittard. Het werd een bijzondere middag met koorzang, gedichten, muziek en mooie verhalen over de muziekgeschiedenis van Sittard.

Benieuwd wie er meewerkten aan dit concert? Klik dan hier: deelnemers 4 november 2018

 

Om het PROGRAMMA in te zien klikt u hier:  programma 4 november.

17 juni 2018

In het kader van het ‘Geheime tuinen Festival Sittard’ verzorgden wij twee concerten in de Sint Michielskerk.

Solisten: Guido Janssen en Heidi Huppertz.

Het programma voor beide optredens zag er als volgt uit:

 • N. Gilbert, O praise God
 • F. Mendelssohn, Verleih uns Frieden gnädiglich
 • A. Gretchaninoff, Cantate Domino
 • G. F. Händel, Uit Dettingen Te Deum: Vouchsafe, o Lord                     
 • A. Hollins, O worship the Lord
 • J. Rutter, God be in my head
 • K.Jenkins,  Avé Verum
 • F. Mendelssohn, Uit Elias: Ja, es sollen wohl bergen                        
 • Gregoriaanse/ Lesbordes, Ave Maris Stella
 • E. Elgar, As Torrents in Summer
 • G. Fauré, Cantique de Jean Racine

7 januari 2018

Op zondag 7 januari 2018 zongen we tijdens de mis van 11.00 uur in de Amelbergakerk in Susteren o.a. de Missa in Honorem Sancti Martini van Joop Grubben. Na de mis gaven we nog een klein concert.

Programma:

 • Missa in Honorem Sancti Martini van Joop Grubben
 • Pater Noster van Joop Grubben
 • Avé Verum van Carl Jenkins
 • Jubilate van Howels
 • Wohl mir dass ich Jesum habe van J.S. Bach
 • Cantique de Jean Racine van G. Fauré
 • Gehe wiederum hinab van Mendelssohn

3 december 2017

In 2017 was het 250 jaar geleden dat de Duitse componist Georg Philipp Telemann overleed. Op allerlei plaatsen op de wereld werd deze grote voorganger van J.S. Bach met concerten herdacht, en zo ook in Sittard-Geleen. Op zondagmiddag 3 december vond in de Ontmoetingskerk in Geleen een concert plaats met muziek van Telemann en tijdgenoten.

Op het programma stonden o.a. een Psalm en Motetten van Telemann en Sing unto the Lord van Henry Purcell, uitgevoerd door de Oratorium Vereniging Sittard en Vocaal ensemble Cantori la Vera uit Beek. De begeleiding werd verzorgd door het jonge, veelbelovende, oorspronkelijk uit de Sovjet-Unie afkomstige, Eurasia Strijkwartet en Anastasiya Akinfina op clavecimbel en orgel. Guido Janssen verzorgde de bassolo’s, de muzikale leiding was in handen van Alice Hendriks.

Klik hieronder om te luisteren naar 3 delen van het concert : 1. Telemann – Psalm 117 Laudate Jehovam; 2. Händel – “Vouchsafe the Lord” uit Dettingen Te Deum gezongen door Guido Janssen; 3. Purcell – Sing unto the Lord.

21 mei 2017

Op zondag 21 mei a.s. luisterden wij de eucharistieviering op in de kerk in Sittard/Vrangendael (Christus’ Hemelvaart – H. Joseph).

Medewerking werd verleend door  Guido Janssen (bas) en Ad Gijzels (piano/orgel).  We brachten de Missa in Honorem Sancti Martini van Joop Grubben ten gehore.

Joop Grubben was van 1981-1987 dirigent van de Oratorium Vereniging Sittard Geleen. Hij was hoofdvakdocent piano aan het Maastrichts conservatorium en Alice Hendriks, de huidige dirigent van de Oratoriumvereniging, was daar een van zijn leerlingen.

Na afloop van de dienst kon iedereen, onder het genot van een kopje koffie of thee nog nagenieten van een kort concert, waarbij we werken van J. Brahms, J. Rutter, W.A. Mozart en F. Mendelssohn uitvoerden.

Dit alles onder leiding van Alice Hendriks.

 

8 april 2017

Op zaterdagavond 8 april organiseerde de Oratorium Vereniging Sittard in de Johanneskerk in Sittard een herdenkingsconcert voor pianist, componist en dirigent Joop Grubben. Deze overleed in november 2015.

Joop Grubben was van 1981-1987 dirigent van de Oratorium Vereniging Sittard. Hij was hoofdvakdocent piano aan het Maastrichts conservatorium en Alice Hendriks, de huidige dirigent van de Oratoriumvereniging, was daar een van zijn leerlingen.

Aan het concert op 8 april, de geboortedag van Grubben, werkten nog twee van zijn leerlingen mee: organist Ad Gijzels en alt Louise Rijs. Zij traden zowel solistisch als samen met het koor op. Ook tweede dirigent Guido Janssen verleende als bas-bariton zijn medewerking.

Op het veelzijdige programma stonden naast de door Grubben gecomponeerde Missa in honorum Sancti Martini voor koor en orgel, werken van o.a. Mendelssohn, Brahms, Dvorak, Mozart, Rutter en Maunder.

Klik hieronder om te genieten van een aantal fragmenten uit het concert.

Overzicht

Guido (3)Alice

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SolisteAd Gijzels

 

 

 

 

 

10 december 2016

Op zaterdagmiddag, 10 december 2016, gaven wij een sfeervol Kerkstconcert in het Gruizenkerkje in Sittard. Op het repertoire stond met mooie Kerstmuziek van vroeger en nu. Aan het concert werkten drie solisten mee: Moniek Hendriks, Heidi Huppertz en Guido Janssen.

13-DSC09384 12-DSC09380 20-DSC09404

14 november 2016

Op maandag, 14 november 2016 gaven we een concert in Erkelenz (D). Het betrof een herhaling van het “Vrie en Vrei” concert dat we eerder, op 31 oktober 2014, in Sittard gaven.

Tijdens het concert werd door ons The Peacemakers van Karl Jenkins ten gehore gebracht.

Aan het concert werkten ook Camerata Gladbach, het Mannenkoor Si-tard, Limburgse koorschool Cantarella en Jeugdkoor Groenewoud mee.

IMG_9329

Optredens

Ons KERSTCONCERT in het sfeervolle én volledig uitverkochte Salviuskerkje in Limbricht was zeer de moeite waard.

Ons volgende concert staat gepland in september van dit jaar. Dit betreft een concert in het kader van 75 jaar bevrijding Limburg. Op zoek naar meer informatie over dit én eerdere concerten? Klik dan hier!

 

 

Nieuws

‘Culturele echo’s uit 775 jaar Sittard’

In het kader van 775 jaar Sittard verzorgden wij op 4 november j.l. een middagconcert in het Multi Functioneel Centrum Sanderbout in Sittard. Het werd een bijzondere middag met mooie muziek, gedichten en verhalen over de muziekgeschiedenis van Sittard. Benieuwd hoe het programma eruit zag? Klik dan hier!

 

 

 

Zondag 11 maart j.l. organiseerden wij wederom met groot succes onze gezellige rommelmarkt. Een groot aantal bezoekers liep langs de stands, kocht mooie spulletjes, en genoot van de heerlijke vlaaien en taarten. Dit alles resulteerde in een mooie opbrengst voor ons koor!

Sponsors

Sponsor worden? Lees het Sponsorboekje 2017

Onze sponsors zijn:

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Media